افزونه جلالی را نصب کنید. 21 جماد أول 1446 Friday, 22 November , 2024

کمک بزرگ یک حسگر پیشرفته به بیماران دیابتی

  • کد خبر : 1185
  • 21 اردیبهشت 1400 - 14:00
کمک بزرگ یک حسگر پیشرفته به بیماران دیابتی
محققان "دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو" یک حسگر عرق تولید کرده‌اند که میزان گلوکز سطح پوست را اندازه گیری می‌کند و داده‌ها را تحلیل و میزان دقیق قند خون را تخمین می‌زند. از آنجا که سطح گلوکز در عرق ممکن است در هر فرد متفاوت باشد، این حسگر شامل الگوریتم‌هایی است که اندازه‌گیری را برای هر کاربر شخصی می‌کند و بنابراین افراد هر ماه تنها یک یا دو بار نیاز به کالیبراسیون با گرفتن خون با کمک سوزن از انگشت دارند.

نیاز به گرفتن خون با کمک سوزن از انگشت برای آزمایش منظم سطح گلوکز یک مشکل مهم برای بیماران دیابتی است زیرا این روش دردناک و ناخوشایند است و برای بسیاری از بیماران باید هر روز بارها انجام شود. کنترل ضعیف سطح گلوکز در طولانی مدت به مشکلات جدی بهداشتی منجر می‌شود، بنابراین اطمینان از اینکه بیماران می‌توانند سطح گلوکز خود را اغلب آزمایش و تنظیم کنند برای سلامتی این جمعیت بیمار بسیار مهم است.

اما انجام این کار به فناوری پیشرفته‌ای نیاز دارد که به آن اندازه تهاجمی نباشند و نیاز کاربر به گرفتن خون از انگشت را کاهش دهند. یکی از این روش‌های امیدوارکننده شامل آزمایش عرق است. از آنجا که در شرایط عادی، عرق در مقادیر کمی آزاد می‌شود و حاوی گلوکز است، آزمایش عرق می‌تواند یک روش آزمایشی امیدوار کننده باشد.

به گزارش پایگاه خبری مهندسی پزشکی، اگرچه سطح گلوکز در عرق با سطح گلوکز خون ارتباط ضعیفی دارد، اما باز هم این سطح از یک فرد به فرد دیگر متغیر است. میزان گلوکز در عرق بسیار کمتر از میزان آن در خون است و میزان تعریق نیز می‌تواند روی اندازه گیری‌ها تأثیر بگذارد.

در نتیجه ایجاد یک روش مناسب برای آزمایش گلوکز عرق باید خیلی دقیق باشد. حال محققان دستگاهی ساخته‌اند که می‌تواند اندازه گیری شخصی برای هر بیمار ارائه دهد. برای این کار هر کاربر باید برای مدت زمان یک دقیقه انگشت خود را روی حسگر بگذارد تا مقدار کافی عرق را برای آزمایش جمع آوری کند.

این حسگر از یک هیدروژل پلی وینیل الکل تشکیل شده است که عرق را جذب می‌کند. این ژل بر روی یک حسگر الکتروشیمیایی قرار دارد که مقدار گلوکز موجود را از طریق یک واکنش آنزیمی که باعث ایجاد بار الکتریکی می‌شود، شناسایی و اندازه گیری می‌کند. داده‌های جمع آوری شده با استفاده از یک الگوریتم تفسیر می‌شود. تاکنون این دستگاه در تعداد کمی از داوطلبان آزمایش شده است و می‌تواند سطح گلوکز خون را قبل و بعد از غذا با دقت بیش از ۹۵ درصد به طور دقیق پیش‌بینی کند.

اخبار حوزه مهندسی پزشکی ایران را اینجا بخوانید

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://mopena.ir/?p=1185

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو