با ظهور ساعتهای هوشمند و برنامههای تناسب اندام، ردیابی فعالیت روزانه بدن امری کاملاً رایج شده است اما این در حالی است که توجه زیادی به ردیابی فعالیت مغز نمیشود.
اکنون دستگاههای قابل حملی برای انجام این کار در حال توسعه هستند. آنها روشهای جدیدی برای درمان اختلالات عصبی مانند پارکینسون ارائه خواهند داد.
به گزارش موپنا، این پروژه توسط کنسرسیوم تازه تاسیس”Open Mind”رهبری میشود و آنها در این پروژه با محققان دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو، دانشگاه براون و کلینیک مایو همکاری میکنند.
یکی از چالشهای درمان پارکینسون و سایر اختلالات عصبی محدود بودن دادههای موجود درباره این بیماریها است و این نیز به این دلیل است که فعالیت مغز بیماران معمولاً فقط در یک کلینیک اندازهگیری میشود. این دستگاههای تحریک کننده عصبی برای پیگیری فعالیت مغزی بیماران در طول زندگی روزمره ساخته میشوند. سپس دادهها جمع آوری شده و توسط پزشکانی که میتوانند ارتباط دادهها با علائم مربوطه را دریابند، تجزیه و تحلیل خواهد شد. با این کار محققان امیدوارند که بتوانند موضوعات اساسی اختلالات مغزی را بهتر درک کنند و درمانهای بهتری را توسعه دهند.
دکتر “فیلیپ استار”(Philip Starr) محقق اصلی و جراح مغز و اعصاب دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو گفت: بخشی از دلیل قابلیت انعطافپذیر بودن دستگاه ما این است که محققان، نرم افزاری خاص را برای کنترل آن مینویسند و این کاری است که تنها شرکتهای ساخت دستگاه در گذشته انجام میدادند.
یکی از دلایل امیدوار کننده بودن این روش درمانی استفاده از فناوری جدید است. دستگاههای تحریک کننده عصبی قابل حمل با تأمین جریانهای الکتریکی کوچک به مغز کار میکنند. این تحریک میتواند مدارهای غیر طبیعی مغز را که منجر به ظهور علائم بیماری میشوند را مختل کند.
این دستگاههای جدید برخلاف فناوریهای موجود دارای قابلیت ضبط سیگنالهای مغزی و تبدیل آنها به دادهها هستند که این کار برای بررسی و درمان اختلالاتی مانند پارکینسون و صرع مفید است و میتواند مواردی مانند افسردگی مزمن را نیز درمان کند.