افزونه جلالی را نصب کنید. 24 جماد أول 1446 Monday, 25 November , 2024

ترمیم پرده آسیب‌دیده گوش با کمک چاپگر سه‌بعدی

  • کد خبر : 1609
  • 30 مرداد 1400 - 17:16
ترمیم پرده آسیب‌دیده گوش با کمک چاپگر سه‌بعدی
آسیب‌دیدگی پرده گوش باعث ایجاد درد و کاهش شنوایی می‌شود و درمان آن دشوار است اما اکنون محققان دانشگاه "هاروارد" راه بهتری برای درمان پرده‌ آسیب دیده گوش به وسیله چاپگر سه‌بعدی یافته‌اند.

به گزارش موپنا، دانشمندان دانشگاه هاروارد به وسیله‌ی چاپگر سه‌بعدی ایمپلنتی به نام “فونو گرفت”(PhonoGraft) ساخته‌اند که بر روی محل آسیب‌دیده قرار می‌گیرد و سلول‌های طبیعی را وادار به رشد مجدد می‌کند. این ایملنت اکنون به تولید تجاری رسیده است.

پرده گوش، بافتی نازک و دایره‌ای شکل است که در واکنش به امواج صوتی به لرزه در می‌آید. این لرزش‌ها به سیگنال‌های الکتریکی قابل درک برای مغز تبدیل می‌شود. استفاده نادرست از گوش‌پاک‌کن و یا صدای بسیار بلند می‌تواند به پرده‌ی گوش آسیب ‌برساند و اگر این بافت نازک دچار آسیب‌دیدگی شود نمی‌تواند به درستی کار خود را انجام دهد. آسیب دیدن پرده گوش راه را برای ورود ویروس‌ها و باکتری‌ها به بخش‌های داخلی گوش باز می‌کند و منجر به ایجاد عفونت‌های جدی می‌شود.

در حال حاضر بهترین روش ترمیم پرده‌ی صماخ تمپانوپلاستی نام دارد که با استفاده از بافت‌های خود بیمار انجام می‌شود و در آن پشت گوش فرد بُرش می‌خورد. به طور معمول شنوایی فرد پس از عمل جراحی به طور کامل بهبود نخواهد یافت. امکان شکست چنین عمل جراحی نیز وجود دارد و گاهی از اوقات نیاز به انجام جراحی مجدد است.

“فونو گرفت” این مشکلات را حل می‌کند. این ایمپلنت ظاهری مشابه پرده گوش دارد و از ماده‌ای مبتنی بر پلیمر ساخته شده که جوهر چاپگری سه‌بعدی است. این ایمپلنت نه تنها به بهبود شنوایی فرد کمک می‌کند بلکه داربستی برای سلول‌ها ایجاد می‌کند تا دوباره رشد کنند.

آزمایش‌های انجام شده بر روی حیوانی به نام چینچیلا نیز نتایج امیدوارکننده‌ای نشان داده است.

آرون رمنشایدر(Aaron Remenschneider)، یکی از محققان این پروژه می‌گوید: سه ماه پس از آن‌ که ما این ایمپلنت را در گوش این حیوان قرار دادیم آزمایش‌ها نشان داد که شنوایی به طور کامل بازیابی شده است. ما همچنین درون مجرای گوش را بررسی کردیم و شاهد ترمیم پرده گوش با بافت طبیعی بودیم.

“فنوگرفت” را می‌توان از طریق مجرای گوش وارد کرد تا ترمیم پرده صماخ با روشی کمتر تهاجمی انجام شود.

محققان اکنون به دنبال دریافت تاییده سازمان غذا و داروی آمریکا برای استفاده از این ایمپلنت در انسان‌ها هستند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://mopena.ir/?p=1609

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو