افزونه جلالی را نصب کنید. 8 ربيع أول 1446 Wednesday, 11 September , 2024

تولید مغز مینیاتوری در آزمایشگاه!

  • کد خبر : 1622
  • 20 شهریور 1400 - 16:23
تولید مغز مینیاتوری در آزمایشگاه!
مغزهای کوچکی که ویژگی‌های اصلی آسیب‌شناسی بیماری پارکینسون را شبیه‌سازی می‌کنند، برای اولین بار در آزمایشگاه ساخته شدند.

نتایج این تحقیقات که به رهبری دانشمندان آژانس علوم، فناوری و تحقیقات موسسه ژنوم سنگاپور، موسسه ملی علوم اعصاب و دانشکده پزشکی “Duke-NUS” انجام شده است در مجله‌ی “Annals of Neurology” منتشر شد.   این تحقیقات راه جدیدی برای مطالعه نحوه پیشرفت بیماری‌های مغزی و جستجوی درمان‌های جدید ارائه می‌کند.

بیماری پارکینسون که یک ا ختلال شایع عصبی مبتنی بر سن است که از هر هزار فرد بالای ۵۰ سال در سنگاپور سه نفر را درگیر می‌کند. اختلالات عصبی از عوامل اصلی ناتوانی در سراسر جهان هستند و در این میان بیماری پارکینسون بیشترین سرعت رشد را دارد.

به گزارش موپنا، در مطالعات قبلی که بیشتر بر روی موش‌ها انجام شده است،  ویژگی‌های اصلی آسیب ‌شناسی پارکینسون که در بیماران وجود دارد دیده نشد.

پروفسور “ان‌جی هاک هوی” (Ng Huck Hui)، نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: بازسازی بیماری پارکینسون در مدل‌های حیوانی کار دشواری است زیرا آن‌ها یکی از ویژگی‌های اصلی بیماری پارکینسون یعنی از بین‌ رفتن نورون‌های تولید کننده دوپامین را نشان نمی‌دهند. علاوه بر آن موش‌های آزمایشگاهی گروهی از پروتئین‌های غیرعادی به نام “جسم لوی” (Lewy) که به طور معمول در سلول مغز افراد مبتلا به پارکینسون دیده می‌شوند را تولید نمی‌کنند. بنابراین محققین تصمیم گرفتند به مغزهای کوچک آزمایشگاهی روی بیاورند.

دکتر “جونگیون جو” (Junghyun Jo) نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: ما این سلول‌ها را “ارگانوئیدهای مشابه میان مغز انسان” می‌نامیم. آن‌ها ساختارهای سه بعدی چند سلولی مشابه میان مغز انسان هستند.

این ارگانوئیدهای کوچک که از سلول‌های بنیادی انسان تشکیل می‌شوند به دانشمندان امکان مطالعه نحوه رشد و برقراری ارتباط مغز را می‌دهند.

“هیونسو شاون جی” (Hyunsoo Shawn Je) یکی از نویسندگان ارشد این مقاله می‌گوید: در این آزمایش برای اولین بار ویژگی‌های متمایز بیماری پارکینسون که تنها در انسان‌ها مشاهده می‌شود بازسازی شد. ما یک مدل جدید آسیب‌شناسی ایجاد کردیم که به ما امکان دنبال کردن نحوه پیشرفت بیماری را می‌دهد و به وسیله آن می‌توانیم امکان کند یا متوقف کردن روند پیشرفت پارکینسون را بررسی کنیم.

با دستکاری دی‌ان‌آ سلول‌های بنیادی اولیه دانشمندان توانستند ارگانوئدهایی تولید کنند که دارای “جسم لوی” بودند و فرآیند از بین رفتن نورون‌های تولید کننده دوپامین در آن‌ها قابل مشاهده بود.

پروفسور “تان انگ کینگ” (Tan Eng King) یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: این تحقیقات یک مدل انسانی ارائه داده است که می‌توان به وسیله آن داروهای مرتبط با پارکینسون و زوال عقل را بررسی کرد.

استفاده از ارگانوئید به تحقیق در مورد بیماری پارکینسون و سایر بیماری‌هایی که با مدل‌های حیوانی امکان پذیر نبوده است کمک می‌کند. محققان در حال حاضر از این ارگانوئیدها برای درک علت ایجاد “جسم لوی” استفاده می‌کنند و داروهایی که ممکن است برای توقف پیشرفت بیماری مفید باشند را مورد بررسی قرار می‌دهند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://mopena.ir/?p=1622
  • منبع : ایسنا

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو