مهندسی پزشکی دقت و تنوع در تشخیص را گسترش داده است بطوری که تشخیص بدون دستگاهها امکان پذیر نیست تاکنون دستگاهایی از جملهPET,EEG,ECG,MRI,CT-Scan کمک بسیار بزرگی به پزشکی نموده اند و هم راستای وسایل تشخیصی وسایل و ملزومات درمانی گسترش یافته تا بیماران را به گونه ای تحت درمان قرار گیرند که می توان سمعک، ونتیلاتور ،دیالیز، اولتراسوند و کاربردهای متعدد لیزر را نام برد.
در تعریفی کوتاه، بیوالکتریک را می توان علم استفاده از اصول الکتریکی، مغناطیسی و الکترومغناطیسی در حوزه پزشکی دانست ؛ همچنین الگوبرداری از سیستم های بیولوژیکی در طراحی های نوین مهندسی نیز در حیطه این علم قرار دارد.
هدف رشته مهندسی پزشکی بیوالکتریک تربیت متخصصانی است که قادر باشند از عهده تجهیز، نگهداری و طراحی دستگاههای پزشکی برآیند؛ یعنی مهندس بیو الکتریک باید با زمینههای پزشکی نیز آشنایی داشته و بتواند دستگاههای پزشکی را طراحی کرده و بسازد یا اینکه مسؤول سفارش دستگاه از داخل و خارج از کشور باشد.
هدف و رسالت رشته
در واقع یک مهندس بیوالکتریک علاوه بر این که از تمام گرایشهای مهندسی برق در حیطه خود استفاده می کند ، از برخی از شاخه های مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات نیز در حیطه مهندسی پزشکی یاری می جوید .
زمینه های فعالیت در بازار کار
در زمینه پژوهشی :
– تحقیق وتوسعه در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات پزشکی
در زمینه خدماتی:
– پردازش تصاویر پزشکی و سیستمهای تصویربرداری
– طراحی سیستمهای گفتاردرمانی
– ساخت وسایل توانبخشی و طراحی بخشهای الکترونیکی و کنترل اعضاء و اندام مصنوعی
– طراحی سیستمهای مانیتورینگ بیمارستان و ساخت و طراحی سیستمهای آزمایشگاهی پزشکی
– پردازش علائم حیاتی
– مدلسازی سیستمهای بیولوژیک
معرفی دروس امتحانی
ریاضیات مهندسی ضریب ۲
فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی ضریب ۲
سیگنال ها و سیستم ها ضریب ۲
مدارهای الکتریکی و الکترونیک ضریب ۱
فیزیولوژی و اناتومی ضریب ۱
زبان ضریب ۲
عنوان رشته هایی که می توانند در کنکور این رشته شرکت کنند
کارشناسی فنی و مهندسی، علوم پایه، گروههای پزشکی و پیراپزشکی، دکترای حرفه ای پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی -مهندسی مدیریت اجرایی
این رشته در ۲ مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در ایران پذیرش دارد. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در رشته های زیر برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری اقدام نمایند:
وزارت علوم: دکترای زیست شناسی (کلیه گرایش ها)،
وزارت بهداشت: دکترای رشته های ارگونومی ، فیزیک پزشکی، مهندسی بافت، مهندسی پزشکی، نانو فناوری پزشکی، انفورماتیک پزشکی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، سلامت در بلایا و فوریتها (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، سلامت و رفاه اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، اپیدمیولوژی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)، مددکاری اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی به شرط داشتن کارشناسی مددکاری)، گفتار درمانی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد به شرط داشتن کارشناسی گفتار درمانی)