افزونه جلالی را نصب کنید. 21 محرم 1446 Saturday, 27 July , 2024

وزارت بهداشت کمر تولیدکننده تجهیزات پزشکی ایرانی را شکست

  • کد خبر : 1400
  • 19 خرداد 1400 - 19:02
وزارت بهداشت کمر تولیدکننده تجهیزات پزشکی ایرانی را شکست
در حالی که بسیاری از تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه‌های سونوگرافی، پمپ‌های سُرنگ، ونتیلاتور و... در داخل تولید می‌شود، وزارت بهداشت به دنبال خرید خارجی از طریق وام‌های بانک جهانی است.

به گزارش موپنا،‌ “مصطفی تقی‌پور” مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان که در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کند، با انتقاد از حمایت دولت از واردکنندگان و عدم حمایت از تولیدکنندگان داخلی اظهار کرد: در وزارت بهداشت برای خرید از واردکنندگان سونوگرافی، ارز دولتی می‌دهند، معافیت‌های گمرکی و پرداخت‌ها نیز به صورت ارزی است؛ کدام تولیدکننده در دنیا می‌تواند با ارز آزاد و مشکلات گمرکی و نوسانات نرخ ارز و با چنین شرایطی به فعالیت خود ادامه بدهد.

بنده برای نخستین بار در وزارت بهداشت خواهش کردم که فرض کنند من واردکننده‌ هستم و به جای حمایت به عنوان تولید‌کننده به ما به عنوان واردکننده نگاه کنند! اخیراً بدون اینکه به ما بگویند و در شرایطی که ما می‌توانستیم با تولیدات خود نیاز کشور را پاسخگو باشیم، مناقصه‌ای در دفتر سازمان ملل در کشور مصر برای تامین نیاز به تجهیزات پزشکی کشور ایران برگزار شد و عجیب‌تر اینکه دفتر سازمان ملل از ما دعوت کرد که در این مناقصه شرکت کنیم.

تقی‌پور با بیان اینکه این دستگاه‌ها در داخل، تولیدکننده دارد، متذکر شد: ایمیل دعوتنامه‌ برای شرکت در مناقصه سازمان جهانی بهداشت در کشور مصر برای تامین نیاز کشورمان فرستاده شد که البته هزینه‌های آن را نیز نهایتاً باید ایران بدهد؛ نکته جالب این است که در کشور خودمان به ما چیزی نمی‌گویند که به این دستگاه نیاز داریم اما آن خارجی می‌داند که این دستگاه‌ها در ایران تولیدکننده دارد!

سازمان غذا و دارو جوابیه‌ای منتشر کرد که این جوابیه نیز در تسنیم منتشر شد. در این جوابیه آمده است: “اولویت ارزی تامین دستگاه‌های سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی از همان ابتدای دو نرخی شدن ارز و اعلام نرخ رسمی (۴۲۰۰)، با مصوبه کمیته تخصیص ارز نیمایی گردیده است و هیچگاه توسط اداره کل مربوطه جهت واردات دستگاه‌های مذکور سیاست‌گذاری با نرخ ارز رسمی (۴۲۰۰) انجام نشده است.

در خصوص ادعای یکی از شرکت‌ها برای خرید‌های سازمان جهانی بهداشت در جلسه‌ای با حضور نمایندگان سازمان جهانی بهداشت برای مشخص کردن تامین‌کنندگان مجاز دستگاه‌های مذکور، اداره کل تجهیزات پزشکی نام شرکت “مد فناواران پلاس” را نیز به عنوان تامین‌کننده مجاز آن کالا به آن سازمان اعلام نموده است و مستندات جلسه مذکور موجود می‌باشد لذا دلیل دعوت سازمان جهانی بهداشت از شرکت، اعلام قبلی نام شرکت به عنوان تامین‌کننده دستگاه از طرف این اداره کل در جهت حمایت از تولید داخل می‌باشد”.

اما اخیراً هیات دولت در هیاهوی انتخابات، مصوب کرده است که وزارت بهداشت ۳۰۰ میلیون دلار معادل ۲۵۰ میلیون یورو از محل وام بانک جهانی، وام دریافت کند و به علت اینکه بانک جهانی، پول آن را در اختیار ایران قرار نمی‌دهد به جای آن تجهیزات پزشکی وارد کند! در همین راستا آقای اسدی لاری، مدیر امور بین‌الملل نامه‌ای را به معاون‌های وزیر نوشته است مبنی بر اینکه یک سری اقلام و تجهیزات باید به صورت آنی و فوری تهیه شود و جالب است که در این فهرست بسیاری از کالاهای مشابه داخلی وجود دارند که در تیراژ بالا قرار است خریداری شود.

۸ هزار دستگاه سرنگ پمپ، ۲ هزار دستگاه پمپ سرمی، هزار دستگاه دی‌سی‌شوک یا الکتروشوک، ۱۰۰ دستگاه سونوگرافی و اکوکاردیوگرافی و تعدادی دستگاه ونتیلاتور آماری است که در این اسناد، درخواست خریداری آنها انجام شده است در حالی که همه این وسایل و تجهیزات پزشکی، نمونه مشابه داخلی دارند!

لینک کوتاه : https://mopena.ir/?p=1400

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

فرم جستجو